HBO Big Data

Online Data en Design

HBO Big Data

Net begonnen aan HBO Big Data, het verkorte HBO programma. Super leuke studie, sluit nauw aan bij mijn minor wetenschappelijke statistiek. Voor wie het gemist heeft, Big Data is de mega trend die nu aan het doorbreken is. Voor veel bedrijven is het erop of eronder, wie deze boot mist heeft een groot probleem. Bedrijven die gebruik maken van Big Data hebben al gauw 20% concurrentievoordeel, omdat ze hun beslissingen niet meer door intuïtie en financiële voorspellingen laten leiden, maar door keiharde data. Het gaat niet alleen om geld, om efficiëntie, het gaat vooral ook mensenlevens. Door Big Data worden al medische blunders voorkomen, worden terroristen opgespoord en kunnen voedselschandalen in de kiem worden gesmoord. En het strafrecht kan vele malen effectiever worden door het voorspellende vermogen van Big Data. We kunnen met Big Data de levenskwaliteit voor zoveel mensen verbeteren, we zijn gek als we deze kans laten liggen. Ja, ik ben er best enthousiast over.