In den beginne….

Online Data en Design

In den beginne….

Hoi, ik ben nu een paar weken bezig met HBO Big Data aan de LOI.

 

Het is echt superleuk voor mij, omdat ik hierbij statistiek met computerskills combineer. De studie is echter super nieuw, waardoor alles nog een beetje stroef loopt vanuit de opleiding. Ze waren vooraf bijvoorbeeld vergeten te vertellen dat je moet beschikken over een Windows Server omgeving om de opgaven te kunnen maken. Ik denk dat daardoor de nodige studenten afhaken. Maar dat is voor mij geen optie…

Dus waar vind ik zo snel een Windows Server? Mijn laptop wil ik daarvoor niet opofferen omdat daar al mijn webdesign aan gekoppeld zit. Virtualmachine is ook niet een optie op de 120GB SSD die erin zit. Te weinig ruimte om verschillende systemen op te draaien. Dus ik kwam met het idee om Server 2016 op een USB HDD te installeren en verdikkie dat werkt! Als ik mijn USB gebruik als bootdevice dan start Server 2016 op, zo niet kom ik gewoon in mijn oude vertrouwde Win 10 pro. Een server op een USB device, ha ha. Het blijft een rare gedachte.

Het is wel wat werk om Server 2016 te installeren, het is wat minder gebruiksvriendelijk dan Win 10. Maar het is te doen, met alle forums en youtube ondersteuning die er beschikbaar is. Ik heb er wel een aantal dagen voor nodig gehad om alles soepel te laten lopen. Maar het is gelukt en ik heb er een hoop van geleerd!

Nu maar weer verder met de opgaven!